Članak

Kurti: Nema opasnosti od destabilizacije zbog promjene registarskih oznaka i dokumenata

Rok za prekrivanje simbola i državnih oznaka Srbije za vozila koja ulaze na Kosovo i Metohiju produžava se do 31. oktobra.

(Patria) - Nema mjesta napetosti niti opasnosti od destabilizacije zbog sutrašnjeg početka primjene odluke Kosova o preregistraciji vozila i ličnim kartama, izjavio je premijer Kosova Aljbin Kurti.

Kurti smatra da nema opasnosti od destabilizacije zbog odluke o reciprocitetu sa Srbijom, kada je riječ o dokumentima, čija će primjena početi sutra.

Aljbin Kurti je na pres-konferenciji rekao da se radi na tome da sutra sve prođe kako treba, prenosi Reporteri.

Dodao je da neće biti uzimana dokumenta od građana koji na Kosovu i Metohiju ulaze iz centralne Srbije, već da će oni dobijati deklaracijski list.

Kurti je ocijenio da nema mjesta napetosti niti opasnosti od destabilizacije jer je, prema njegovoj tvrdnji, riječ o legitimnom i legalnom potezu Kosova.

Nije želio da odgovori na pitanje da li se i on, kao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, obratio ambasadorima Kvinte i da li oni podržavaju najavljene mjere.

Rok za prekrivanje simbola i državnih oznaka Srbije za vozila koja ulaze na Kosovo i Metohiju produžava se do 31. oktobra.

#Region