Članak

Karić poručila Mandiću: Ima života i poslije kampanje

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić danas se obrušila na Općinu Centar i načelnika Srđana Mandića

(Patria) - Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić danas se obrušila na Općinu Centar i načelnika Srđana Mandića, a u vezi postavljanja i uklanjanja velikog led displeja koji nije imao potrebne dozvole. 

"Nakon što je juče na mostu Suade i Olge nelegalno postavljen džinovski led ekran, za koji Grad nije dao saglasnost, jutros su sa mosta pobacane skoro sve žardinjere sa cvijećem.

Vrlo je čudno da praktično na mostu preko noći osvane led ekran, za čije postavljanje je potrebno nekoliko dana pripreme. Zabrinjava i zakašnjela reakcija općine koja je direktno nadležna za izdavanje urbanističke i građevinske dozvole i uklanjanje istoga. Sigurni smo da Grad Sarajevo sa ovim slučajem ne bi bio doveden u vezu da nije predizborna kampanja što najviše govori o onima koji to rade. Treba biti svjestan da ima života i poslije kampanje. Led ekran je uklonjen, a žardinjere će biti vraćene", napisala je Karić. 

Inače, tokom jučerašnjeg danas zavladala je konfuzija da li je Grad Sarajevo ipak izdao dozvolu za postavljanje led displeja. U dokumentu koji je objavljen navodi se da se dozvola daje za ukupnu površinu 1,54 metra kvadratna, a postavljeni displej je bio visok sedam metara i na drugoj lokaciji od tražene. 

Općina Centar je u svom saopćenju navela da oni nisu izdali nikakvu dozvolu, a da je inspektorima rečeno da imaju saglasnost Grada Sarajeva.

#BiH