Članak

VIDEO Jovanović: Hrvatska se plaši građanske BiH, da je Dodik znao kakav je Schmidt, prihvatio bi ga

U Tuzli je sinoć održan završni skup Demokratske fronte

(Patria) - U Tuzli je sinoć održan završni skup Demokratske fronte, a na početku skupa izrazito emotivnim govorom obratio se Čedomir Jovanović, predsjednik Liberalno-demokratske partije Srbije, koji je izrazio punu podršku Željku Komšiću u utrci za člana Predjedništva BiH.

„Puno griješi Hrvatska zbog toga što se plaši građanske Bosne. Puno griješi. Dužna je Bosni da pomogne da Bosna bude onakva kakva jeste, kakva je oduvijek bila. Vama niko ne treba da drži lekcije oko toga. Pogledajte 200 metara sarajevske Čaršije. I crkva i sinagoga i katedrala i džamije, Evropa prije Evrope, to je ta građanska država. Nije to Brisel i nisu to diktati nekog visokog predstavnika, da je Dodik znao kakav dolazi i on bi za njega glasao“, poručio je Jovanović.

Željko Komšić, između ostalog ponovio je važnost omjera snaga kada se donose važne odluke.

„Kad sam vidio šta rade i kada sam vidio koliko je to važno, onda sam rekao što ne bih rekao ljudima koliko je važno kada se donose odluke koji je omjer snaga, kada ne može 3:0 za BiH, neka bude bar 2:1 za BiH, a ne 2:1 protiv Bosne i Hercegovine. 
Aposolutno sam uvjeren da će ova zemlja da vječno živi i nadživjet će sve svoje dušmane. Bit će ovo zemlja i za našu djecu i djecu njihove djece“, kazao je Komšić.
 

#BiH