Članak

Kako je Milorad Dodik slagao Vladimira Putina?

Tematska sjednica Izvršnog odbora NS BiH na kojoj bi se raspravljalo se meču Rusija-BiH trebala se održati 10. oktobra, ali je prolongirana za 31. oktobar.

(Patria) - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik 20. septembra slagao je ruskog predsjednika Vladimira Putina kada su se i sastali u Moskvi te između ostalog razgovarali i o planiranoj nogometnoj utakmici Rusije i BiH.

"Prije nekoliko dana obezbijedili smo da reprezentacija BiH igra utakmicu sa Rusijom, posebno sam ponosan što će se to desiti, iako dio zemlje nije bio za to", naveo je tada Dodik.

No, jasno je da BiH uprkos činjenici da je Vico Zeljković (što opet možemo zahvaliti Bošnjacima) na čelu NSBiH, neće odigrati ovaj susret. Javnost, ali i nogometaši BiH burno su reagirali na najavu, pa će se ispostaviti da Dodik ipak ništa nije obezbijedio!

Naime, danas je to i ozvaničeno. Fudbalska reprezentacija Rusija objavila je na službenim stranicama da će 17. novembra odigrati prijateljsku utakmicu protiv selekcije Tadžikistana, što bi trebalo značiti da do prijateljske utakmice Rusija-BiH zakazane za 19. novembra u Sankt Petersburgu neće doći.

Utakmica Tadžikistan-Rusija odigrat će se 17. novembra u Dušanbeu glavnom gradu Tadžikistana. Selektor ove azijske selekcije je Petar Šegrt, koji je tokom svoje karijere vodio i Zvijezdu iz Gradačca.

Komitet za hitnost Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine dao je saglasnost da se utakmica Rusija-BiH odigra, ali definitivno do takvog meča neće doći. Još uvijek nema zvaničnog saopštenja iz krovne kuće bh. fudbala da se utakmica Rusija-BiH otkazuje.

Tematska sjednica Izvršnog odbora NS BiH na kojoj bi se raspravljalo o meču Rusija-BiH trebala se održati 10. oktobra, ali je prolongirana za 31. oktobar.

(A.Č.Z)

#BiH