Članak

SJEDNICA 31. OKTOBRA Skupština KS u starom sazivu broji posljednje dane, ali to ih ne spriječava da rade

Za 31. oktobar je zakazan nastavak 54. radne sjednice Skupštine KS koja je započela krajem jula, ali i pored više nastavaka nije okončana. 

(Patria) - Rijetkost je da zakonodavni organi zasjedaju nakon Općih izbora, ali za Skupštinu KS to ne vrijedi. Početkom oktobra tačnije 4. oktobra održali su 55. radnu sjednicu kako bi usvojili Zakon o ministarstvima i drugim organima uprave Kantona Sarajevo u roku koji im je ostavio Ustavni sud FBiH. 

Za 31. oktobar je zakazan nastavak 54. radne sjednice Skupštine KS koja je započela krajem jula, ali i pored više nastavaka nije okončana. 

Na dnevnom redu je nekoliko zakonskih rješenja u prijedlogu i nacrtu. Tako će Skupština razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o vodama Kantona Sarajevo, Nacrt zakona o javno-privatnom partnerstvu, Nacrt zakona o novčanim podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Kantona Sarajevo, Nacrt zakona o upravljanju zajedničkim dijelovima zgrade, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o rudarstvu.

Pred zastupnicima je i nekoliko prijedloga odluka i to: Prijedlog odluke o proširenju djelatnosti Javne ustanove "Srednja ugostiteljsko-turistička škola" Sarajevo na djelatnost formalnog i neformalnog obrazovanja odraslih, Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Program rada sa finansijskim planom Kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja za 2022. godinu, Prijedlog odluke o dopuni Odluke o imenovanju članova Vijeća nacionalnih manjina Kantona Sarajevo, Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o obaveznoj preventivnoj sistematskoj deratizaciji na području Kantona Sarajevo, Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Program rada i finansijski plan Javne ustanove „Apoteke Sarajevo“ za 2022. godinu.

#BiH