Članak

Izvršni odbor NS BiH stavlja tačku na priču o utakmici s Rusijom

U međuvremenu BiH je najvjerovatnije sramote spasio Fudbalski savez Rusije koji je objavio da će reprezentacija Rusije 17. novembra odigrati prijateljsku utakmicu protiv selekcije Tadžikistana.

(Patria) - Tematska sjednica Izvršnog odbora NS BiH na kojoj će se konačno raspravljati o prijateljskom meču Rusija-BiH koji je odobrio Komitet za hitnost NS BiH bit će održana danas, a kako bi se konačno stavila tačka na ovu priču koja je već naštetila ugledu BiH i njenih reprezentativaca.

Kada je objavljeno da je Komitet za hitnost prihvatio odigravanje ove utakmice i to u Rusiji koja je pod brojnim sankcijama zbog agresije na Ukrajinu, uslijedile su oštre reakcije sportske javnosti, reprezentativaca, političara koji su tražili povlačenje ovakve odluke, ali i poručivali da do utakmice neće doći. 

Još veći problem je nastao kada je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik 20. septembra ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu prilikom sastanka u Moskvi kazao kako su se "njegovi ljudi izborili za tu utakmicu" iako dio zemlje nije bio za to. 

U međuvremenu BiH je najvjerovatnije sramote spasio Fudbalski savez Rusije koji je objavio da će reprezentacija Rusije 17. novembra odigrati prijateljsku utakmicu protiv selekcije Tadžikistana, što bi trebalo značiti da do prijateljske utakmice Rusija-BiH zakazane za 19. novembra u Sankt Petersburgu neće doći.

Utakmica Tadžikistan-Rusija odigrat će se 17. novembra u Dušanbeu glavnom gradu Tadžikistana. Selektor ove azijske selekcije je Petar Šegrt, koji je tokom svoje karijere vodio i Zvijezdu iz Gradačca.

No, posljednju riječ svakako će danas imati Izvršni odbor NS BiH. 

#BiH