Članak

Diplomatski zimski bazar 3. decembra u dvorani Mirza Delibašić

Nemojte propustiti ni aukciju koju će voditi Pomozi.ba, gdje se možete nadmetati za vaučere za odmor i putovanja.

(Patria) - Diplomatski zimski bazar 2022 se vraća u Sarajevo u dvoranu Mirza Delibašić. Bazar koji će biti održan 3. decembra će pružiti priliku građanima Bosne i Hercegovine i međunarodnoj
zajednici da se okupe i zajedno uživaju u kulturnim i kulinarskim specijalitetima širom svijeta te prikupe finansijska sredstva za pomoć djeci i mladima u Bosni i Hercegovini.

Ove godine više od 35 ambasada i međunarodnih organizacija će učestvovati na Bazaru, uključujući i pet novih zemalja. Krenite na putovanje oko svijeta u jednom danu, uz hranu i druge proizvode koje ne možete pronaći nigdje u BIH. Izlagači će ponuditi egzotične, domaće i strane proizvode, savršene za poklone. U dječijem kutku, djeca će se zabavljati u “escape room”-u, zidu za penjanje, naučnim eksperimentima i još mogo toga. Naš inkluzivni kutak će omogućiti da sva djeca, bez obzira na njihove sposobnosti i mogućnosti, uživaju u Bazaru.

Nemojte propustiti ni aukciju koju će voditi Pomozi.ba, gdje se možete nadmetati za vaučere za odmor i putovanja, sportske suvenire poput potpisanog dresa Edina Džeke, šešira popularnog bosanskog pop pjevača i haljine sa Sedmice mode iz New York-a.

Želimo iskazati zahvalnost našim ovogodišnjim zlatnim sponzorima: Adriatic Metal, EFT, Mineco i Kantonu Sarajevo. Pomozi.ba nas je podržavao tokom pandemije, a i ove godine će ponovo za nas prihvatati uplate putem kreditnih kartica i SMS donacija – potrebno je samo da posjetite njihovu web stranicu ili da sa vašeg mobilnog aparata pozovete 17040 i donirate 2 KM.

Diplomatski zimski bazar je neprofitna organizacija koja pomaže djecu, mlade ljude kao i njihove porodice širom Bosne i Hercegovine, uključujući i one koji se nalaze u teškoj materijalnoj i
socijalnoj situacijie te djecu sa fizičkim ili mentalnim poteškoćama.

Volonteri u Organizacionom odboru 2022. godine su Gry Reinertsen (Norveška), Anna Jewell (MMF), Tatiana Chontzaisa Papandreou (Grčka), Tania Messerli (Švicarska), Piet Bakker (Nizozemska), Dorina Kolici (Albanija) i Madeline Ben Atiković.

#Lifemagazin