Članak

CIK ovjerio kandidatske liste iz Skupštine SBK i USK za izbor delegata

Skupština USK dostavila je 10 listi sa 16 kandidata te je CIK ovjerio sve liste.  

(Patria) - Centralna izborna komisija BiH ovjerila je kandidatske liste za izbor delegata u Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine iz Skupštine Srednjobosanskog kantona. Ovjereno je deset listi sa 21 kandidatom. 

Skupština USK dostavila je danas 10 listi sa 16 kandidata te je CIK ovjerio sve liste.  

CIK je usvojio i Izvještaj o provedenom postupku posrednih izbora za Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine iz Zapadnohercegovačkog kantona. Skupština ZHK je dostavila izvještaj o posrednim izborima za delegate Doma naroda. Ukupno se bira sedam delegata: jedan iz reda Bošnjaka, četiri iz reda Hrvata, jedan iz reda Srba i jedan iz reda ostalih. Skupština ZHK će popunu iz reda Bošnjaka i ostalih će izvršiti CIK na osnovu odredbi Izbornog zakona BiH. CIK je usvojio izvještaj i odluku o utvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata delegatima u Domu naroda. Prema utvrđenim rezultatima u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH iz Zapadnohercegovačkog kantona iz reda hrvatskog naroda izabrani su: Ševo Milan, Zrimšek Šaravanja Ivana, Mandić Tomislav i Pavković Ivica dok je iz reda srpskog naroda izabran Mitrović Miroslav.

CIK je danas utvrdio i rezultate posrednih izbora i dodjeli mandata delegatima u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine iz Tuzlanskog kantona koji su danas žrijebom osvojili mandat Damiru Šišiću i Silvi Banović.

#BiH