Članak

Učestali incidenti u školama: Roditelji prijetili nastavnici zbog četvorke i u prisustvu policije

Inače, u ovoj školi ove godine je bio još jedan incident kada je roditelj jedne učenice napao učenika u školskom dvorištu. 

(Patria) - Direktor Osnovne škole "Safvet-beg Bašagić" Namir Ibrahimović oglasio se danas na zvaničnom Facebook profilu škole kako bi javnost obavijestio o incidentu koji se dogodio u četvrtak u ovoj školi. 

"Jučer je u školu, u vrijeme velikog odmora u drugoj smjeni, nasilno ušao A.Č. otac učenika. Urlao je, u holu punom učenika, usprkos molbi dnevnog čuvara da čeka ispred ulaznih vrata, na nastavnicu i prijetio da će je “progutati mrak” zbog zaključene ocjene 4 na polugodištu školske 22/23. iz jednog od nastavnih predmeta.

Kasnije, u prisustvu policajca iz PU Centar, i A.Č. i njegova supruga A.Č. su uputili niz pogrdnih i omalovažavajućih riječi nastavnici te je gospođa A.Č. nekoliko puta ponovila kako nastavnicima treba pomoć psihologa jer “maltretiraju njeno dijete”.

Uposlenici JU OŠ “Safvet-beg Bašagić” oštro osuđuju primitivan i bahat nastup roditelja i odbacuju sve njihove navode kojima su okarakterisali pojedine uposlenice i uposlenike te samu školu. O svemu je obaviještena policija (prijetnji nastavnici, o nasilnom ulasku u javni objekat i uznemiravanju djeca te remećenju javnog reda i mira) i škola će učiniti sve što je u njenoj moći da se ovakvo nasilno ponašanje adekvatno kazni.

Uposlenice i uposlenici škole daju podršku napadnutoj kolegici. U saradnji s Vijećem roditelja škole radit ćemo na tome da se ovakve scene onemoguće kako bi i učenici i uposlenici imali sigurno okruženje", naveo je Ibrahimović. 

Inače, u ovoj školi ove godine je bio još jedan incident kada je roditelj jedne učenice napao učenika u školskom dvorištu. 

Postavlja se pitanje da li će policija morati dežurati u školama kako bi se izbjegli ovakvi napadi i incidenti u obrazovnim ustanovama. 

 

#BiH