Članak

NEKI 'NOVI' DODIK Napao Islamsku zajednicu i nazvao je političkom opcijom!

Milorad Dodik, predjednik RS-a i lider SNSD-a napao je Islamsku zajednicu u BiH. Na sebi svojstven način Islamsku zajednicu nazvao je političkom opcijom.

(Patria) - Milorad Dodik, predsjednik RS-a i lider SNSD-a napao je Islamsku zajednicu u BiH. Na sebi svojstven način Islamsku zajednicu nazvao je političkom opcijom.

"Islamska vjerska zajednica u BiH je od uspostavljanja dejtonske BiH najsnažnija politička opcija kod muslimana i gotovo u potpunosti je neprimjereno uključena u politička dešavanja u BiH", napisao je Dodik na Twitter nalogu.

Ova reakcija došla je nakon što je danas Islamska zajednica uputila saopćenje za javnost.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini izražava zabrinutost velikog broja svojih pripadnika novonastalom eskalacijom separatističkog djelovanja vlasti u entitetu Republika srpska i izostankom ozbiljne reakcije većine domaćih političkih faktora, kao i visokog predstavnika i međunarodne zajednice.

„Posljednje jednostrane i neustavne odluke Skupštine u Banjoj Luci u kojoj Bošnjaci sada nemaju ni simbolične mehanizme zaštite svojih interesa i gdje su sve poluge odlučivanja samo u rukama jednog naroda i jedne politike, ozbiljno su kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma i prijetnja stabilnosti i opstojnosti države“, kaže se u saopćenju Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

#BiH