Članak

Bh. meteorolog najavljuje: Snijeg će brzo okopniti, već u srijedu situacija mnogo bolja

Meteorolog u Federalnom hidrometeorološkom zavodu Bakir Krajinović oglasio se na svom Facebook profilu.

SARAJEVO, (Patria) - Meteorolog u Federalnom hidrometeorološkom zavodu Bakir Krajinović oglasio se na svom Facebook profilu, poručivši, između ostalog, da će snijeg koji je jučer i danas napadao u Bosni i Hercegovini brzo okopniti, te da će već u srijedu situacija biti mnogo bolja.

"Visina snježnog pokrivača u Bosni i Hercegovini jutros iznosi: Banja Luka 10 cm, Bihać 37, Bjelašnica 187, Bosanski Novi 14, Bugojno 27, Čemerno 17, Doboj 6, Foča 12, Gacko 10, Gradačac 25, Ivan-sedlo 45, Livno 31, Mrkonjić Grad 21, Sanski Most 15, Sarajevo 37, Sokolac 37, Tuzla 12 i Zenica 18 cm.

Vrijednosti temperatura u 7 sati iznosile su: Bjelašnica -7 °C, Ivan-sedlo -4, Sokolac -3, Bugojno, Drvar, Livno, Sarajevo -1, Gradačac, Sanski Most, Tuzla i Zenica 0, Banja Luka, Bihać i Doboj 1, Mostar i Široki Brijeg 4, Stolac 5, Neum i Trebinje 6 °C.

Danas nas očekuje oblačno vrijeme, snježne padavine u Bosni, u Hercegovini kiša. Maksimalne temperature do 3 u Bosni i 12 °C u Hercegovini.

Do kraja sedmice sve manje i manje padavina uz temperature tokom jutra od -1 do 4, na jugu do 8, dnevna od 2 do 8, na jugu zemlje od 11 do 16 °C.

Napadali snijeg brzo će okopniti, već u srijedu situacija će biti mnogo bolja kako za pješake tako i vozače, do tada oprezno", napisao je Krajinović.

#BiH #VremenskaPrognoza #Vrijeme #Snijeg