Članak

PAUZA ZA PAUZOM, ZBRKA S PRAVILIMA Hoće li sjednica Predstavničkog doma biti održana, iz SDA tvrde da je sazvana mimo procedura

Na ove riječi sekretara Miličevića, Jasmina Bišćević Tokić kazala je da su dopisi kao prijedlog dnevnog reda dostavljeni zastupnicima. 

SARAJEVO, (Patria) - Dopis dvoje izabranih kandidata (Lidija Bradara i Igor Stojanović) svi zastupnici su dobili 21. februara, imam potvrdu da je svima poslan zahtjev za odlučivanje u Predstavničkom domu. Dopis Refika Lende poslan je 24. februara. Lidija Bradara i Igor Stojanović poslali su dopis također 24. februara, pojasnio je Ivan Milićević, sekretar Predstavničkog doma FBiH. 

Na ove riječi sekretara Miličevića, Jasmina Bišćević Tokić kazala je da su dopisi kao prijedlog dnevnog reda dostavljeni zastupnicima. 

“Nismo dobili izjašnjenje s potpisima tri kandidata da nije postignut nikakav dogovor, a što je prema pravilima Izbornog zakona BiH i Ustava FBiH. Molim vas Predsjedavajuća da prekinete sjednicu i sazovete novu”, dodala je Bišćević Tokić. 

Begajeta Čaušević i Nezir Pivić, oboje iz SDA, su također tražili da sjednica bude odgođena i da nova bude sazvana u skladu s Poslovnikom. 

Nakon tih reakcija, predsjedavajuća Mirajna Marinković Lepić je kazala da “bez obzira što misli da je sjednica sazvana u skladu s Poslovnikom, daje pauzu od pola sata kako bi se nedoumice riješile”.

#BiH