Članak

Baia do Sancho proglašena je najboljom plažom na svijetu

Nazivaju je i rajskom plažom.

(Patria) - Baia do Sancho u vulkanskom arhipelagu Fernando de Norongha, koji je smješten otprilike 300-injak kilometara od brazilske obale, putnici Tripadvisora proglasili su najboljom plažom na svijetu u 2023. godini.

Nazivaju je i rajskom plažom što ne čudi one koje su barem jednom u životu na nju kročili. Riječ je o divnoj pješčanoj plaži okruženoj gustim zelenilom i modrim Atlantskim okeanom u kojem plivaju šarene ribe, morske kornjače i delfini.

Do nje nije lako doći što doprinosi njezinoj posebnosti. Možete unajmiti brodić i doploviti do nje ili doći pješice uskim i strmim puteljkom.

Baia do Sancho pobijedila je šesti put u izboru Travellers' Choice Best of the Best u kojem su učestvovali korisnici Tripadvisora, a prema njihovim ocjenama prikupljenim u periodu od 1. januara do 31. decembra 2022. godine.

Brazilsku plažu na ljestvici najboljih slijedi Eagle na Arubi, dok je bronzanu medalju dobila plaža Cable u zapadnoj Australiji, prenosi Punkufer.hr.

U izboru najboljih našlo se samo tri plaže iz Evrope - plaža Reynisfjara s crnim pijeskom na Islandu (4. mjesto), Praia da Falesia u Portugalu (6. mjesto) i Spiaggia dei Conigli u Italiji (8. mjesto).

10 najboljih plaža po izboru putnika Tripadvisora:

Baia do Sancho, Brazil

Plaža Eagle, Aruba

Plaža Cable, Australija

Plaža Reynisfjara, Island

Grace Bay, Turks i Caicos

Praia da Falesia, Portugal

Radhanagar, Indija

Spiaggia dei Conigli, Italija

Varadero, Kuba

Kaanapali, Havaji

#Lifemagazin #Evropa #Brazil #Plaža