Članak

Zvizdić čestitao 1. mart: Prije 31 godinu dvije trećine bh. građana izjasnilo se za nezavisnu BiH

Zato, danas kada se suočavamo sa brojnim izazovima, moramo puno više raditi kako bismo sačuvali dostojanstvo svakog građanina naše zemlje.

(Patria) - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skuštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Denis Zvizdić u povodu 1. marta - Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine uputio je čestitku svim građanima u zemlji i inostranstvu u kojoj se ističe:

“Poštovane građanke i građani naše jedine domovine Bosne i Hercegovine,

Upućujem vam iskrene čestitke povodom 1. marta, Dana nezavisnosti, sa željom da još odlučnije koračamo naprijed na našem evropskom i NATO putu i da zajedničkim vrijednim i predanim radom doprinesemo da unaprijedimo standard života u našoj domovini Bosni i Hercegovini.

Prije 31 godinu, referendumom o nezavisnosti, više od dvije trećine bh. građana izjasnilo se za suverenu, demokratsku i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu. Izjasnili su se za multietničku i demokratsku državu i za zemlju kulturne i vjerske tolerancije. Zato, danas kada se suočavamo sa brojnim izazovima, moramo puno više raditi kako bismo sačuvali dostojanstvo svakog građanina naše zemlje.

Sretan vam 1. mart - Dan nezavisnosti!”, navodi se u čestitki. 

#BiH