Članak

Nesvakidašnji incident: Lopovi opljačkali cijelo selo kod Foče

Izbirljivi lopovi odnijeli su samo najkvalitetnije suho meso i rakiju, nešto novca i nekoliko vrijednih poljoprivrednih mašina. Iz fočanske policije kažu da nikada nisu imali slučaj da su lopovi za je

Grupa lopova opljačka je skoro cijelo selo Budanj kod Foče u noći između srijede i četvrtaka, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Izbirljivi lopovi odnijeli su najkvalitetnije suho meso i rakiju, nešto novca i nekoliko vrijednih poljoprivrednih mašina. Iz fočanske policije kažu da nikada nisu imali slučaj da su lopovi za jednu noć popljačkali skoro cijelo selo.

Selo Budanj nalazi se iznad kopa Rudnika mrkog uglja Miljevina, i u njemu živi dosta starijih ljudi, koji su tokom cijelog dana i noći kod svojih kuća. Lopovi su najvjerovatnije došli kasno po noći. Ulazili su u štale i sušare, iz koji su odnijeli suho meso, poljoprivredne mašine, iz jedne stare kuće odnijeli su rakiju, a iz lokalne crkve ukrali su novca, kojeg nije bilo mnogo.

Mještani sela su u šoku, a vjeruju kako su lopovi imali nekoga iz sela ko im je dostavio podatke gdje se nalazi meso i rakija.

 

 

#CrnaHronika