Članak

Bošnjaci na udaru nacionalista u Pljevljima, hoće li početi iseljavanje iz Crne Gore?

Nasilje koje je počelo osudio je i kolumnista Dragan Bursać.

CRNA GORA, (Patria) - U posljednja 24 sata u Crnoj Gori policiji je prijavljen niz fizičkih napada i na imovinu mahom Bošnjaka u Pljevljima. Nacionalističko divljanje "simpatizera" pobjedničkih koalicija odnosno protivnika Mila Đukanovića i DPS-a počelo je sinoć nakon preliminarnih rezultata, a nastavljeno je danas tokom dana i večeri.  

Nasilje koje je počelo osudio je i kolumnista Dragan Bursać.

"Ovo su Pljevlja u Crnoj Gori. U njima živi Emir Pilav. Bošnjak i građanin Crne Gore. Od sinoć fašističke četničke horde prolaze pored njegove kuće i dernjaju se - SELITE SE! I danas je počelo. Emir kaže: “Sjedili smo u lokalu, normalno bez ikakvih problema. Kolone su prolazile sa fašističkim parolama i zastavama. Odjednom se zaustavilo vozilo, izašla su trojica iz kolone i napali nas fizički. Ja sam dobio udarac dok sam ležao na zemlji.” Nakon toga završio je u hitnoj. Emir se plaši za svoju sigurnost, sigurnost svoje porodice i sugrađana koji ne pripadaju ljubiteljima četnika. Pa se ja pitam, jel’ to onaj plamen demokratije što ga sinoć upališe litijaši? Jer, ako jeste pripremite se na nove devedesete", napisao je Bursać. 

U komentarima koji su uslijedili brojni stanovnici Crne Gore iskazali su otvoreni strah od onoga što bi se moglo događati u narednim danima. Na društvenim mrežama već se spominju iseljavanja građana iz Crne Gore zbog straha i nesigurnosti koju osjećaju. 

#Region