Objavljeno u kategoriji Region na 11.10.2019 08:51:00

Skandalozna izjava predsjednice: Kolinda Kupres smjestila u Hrvatsku

Foto Printscreen

Hrvatska se nakon četiri i po godine vratila na Poljud i u sjajnoj atmosferi pobijedila Mađarsku 3:0 u šestom kolu kvalifikacija za Euro. Ono što je bilo vidljivo na tribinama Poljuda su transparenti na kojima je pisalo Mostar, Ljubuški, Livno...

Mediji u Hrvatskoj prenijeli su izjavu predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović koja je otvoreno pojedine dijelove BiH nazvali hrvatskim teritorijem.

O tome je jasan komentar dao bh. novinar Adnan Džonlić, čiju reakciju prenosimo.

"Da, to je ta odranije poznata privrženost europskim vrijednostima i poštivanju međunarodnih odluka, od Haga do Strazbura. To je ta dobronamjerna nositeljica Cvijeta Srebrenice, predsjednica za kojom žude Bošnjaci. Koliko god grozno pjevala, bolje da pjeva, jer ko pjeva.... a ko priča, svašta kaže...pogotovo ona . A pričate kad im "Zlatni ljiljan" Željko Komšić kaže "prste k sebi, mogli bi dobiti po njima". Neka nama ne valja niko naš, a nek nam ovakvi u europejski celofan zamotani prikriveni fašisti i okupatori budu "idoli". Sutra da ima čim, da se boji ne dobiti po nosu, išla bi takva dalje od Kupresa. Ili će biti opet da nisu novinari baš najbolje čuli", navodi Džonlić.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android