Članak

U Banja Luci napao policiju, oteo uniformu, pa uhapšen

Na području Policijske uprave Banja Luka, tokom osam mjeseci 2019. godine, ukupno je evidentirano 130 slučajeva napada

(Patria) - Policijski službenici nadležne policijske stanice Policijske uprave Banja Luka uhapsili su S.L. iz Banja Luke, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo „Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“.

Naime, tokom obavljanja redovih poslova i zadataka sinoć oko 23,40 časova, policijski službenici su u mjestu Borkovići, Banja Luka, zaustavili putnički automobil „Golf“ kojim je upravljao osumnjičeni u vidno alkoholisanom stanju i koji je po zaustavljanju izašao iz automobila te počeo da vrijeđa policijske službenike, a na jednog od njih je fizički nasrnuo, oštetivši mu službenu uniformu.

„O svemu je obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštava Banja Luka koji je naložio da se u redovnoj proceduri, nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv S.L. dostavi izvještaj za krivično djelo „Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“.

Na području Policijske uprave Banja Luka, tokom osam mjeseci 2019. godine, ukupno je evidentirano 130 slučajeva napada i sprečavanja služenih lica u vršenju službene radnje, što svjedoči u prilog činjenici o težini policijske profesije i tome da su policijski službenici svakodnevno izloženi rizicima tokom obavljanja poslova i zadataka iz svoje nadležnosti, a sve sa ciljem zaštite građana i njihove imovine“, soapćeno je iz MUP-a RS.
 

#CrnaHronika