Članak

Čelik pred tužbom: Golman Karajbić nije otputovao u Tursku, Uprava nema objašnjenje

Karajbić će kako sada stvari stoje tražiti raskid ugovora sa Čelikom

(Patria) - Nogometaši Čelika u utorak su otputovali za Tursku, gdje će ostati 15 dana, te prema ranije najavljenom odigrati i tri pripremne utakmice. Ali, u vezi s ovim pripremama i odlaskom Zeničana vezan je jedan skandal koji bi mogao rezultirati sudskim epilogom.

U Turskoj se nalazi trenutno 24 igrača, na pripreme iz sada nepoznatih razloga nije otišao treći golman Fikret Karajbić, iako mu je bila ranije rezervisana karta, tako da su crno-crveni u Turskoj s dvojicom golmana Bojanom Pavlovićem i Adisom Nurkovićem.

Karajbić će kako sada stvari stoje tražiti raskid ugovora sa Čelikom, ali uz mogućnost tužbe, jer traži da mu se isplate sva dugovanja. A, dugovanja su velika po osnovi neplaćanja obaveza stanarine, hrane, plaća i tako dalje.

„Ja sam dobio kartu i u 12 sati sam bio na Aerodromu da letim s ostatkom ekipe. Tada mi je saopćeno da ne idem u Tursku. Nikome nije jasno zašto nisam otišao, ni šefovi štaba ni Uprava kluba mi nije dala pravi odgovor na pitanje zašto sam ostao u BiH. Obratio sam se Sindikatu profesionalnih fudbalera i sad je taj slučaj u njihovim rukama“, kazao je Karajbić.
Ovaj golman ističe da će, ukoliko mu Čelik ne isplati sva dugovanja ići sa tužbom, što bi klub koštalo znatno više, jer bi bili primorani platiti kamatu i sudske troškove.
„Mislim da ovo nisam zaslužio, ali polako, meoptrećen sam“, ističe Karajbić.

Fikret Karajbić, 25-godišnji mladić iz Zavidovića još kao dječak sa 15 godina čuvao je mrežu reprezentacije BiH do 15 godina. Jedan period boravio je u Austriji, a nedugo zatim sa 17 godina prelazi u Čelik iz Zenice gdje je golmanske vještine podigao na još veći nivo.

#Sport