Objavljeno u kategoriji Sport na 21.05.2019 19:18:00

Džumhur savladao veterana Lopeza i izborio meč protiv Wawrinke

Foto Arhiv/Patria

(Patria) - Damir Džumhur, najbolji bosanskohercegovački teniser, u prvom kolu turnira u Ženevi pobijedio je Feliciana Lopeza, 108. igrača svijeta i novog direktora nedavnog turnira u Madridu. Bosanskohercegovački teniser pobijedio je sa 2:1 nakon preokreta (6:7(2), 6:4, 7:5). U drugom kolu igrat će protiv drugog nositelja, Stana Wawrinke.

Lopez je došao prvi do brejka u prvom setu kada je poveo sa 2:1, ali je Džumhur odmah uzvratio ribrejkom. Do kraja oba tenisera zadržala su svoj servis, te se otišlo u taj brejk. Odmah na početku Španac je oduzeo servis našem teniseru, te još tri puta do kraja i dobio taj brejk sa 7:2.

Džumhur je u trećem gemu drugog seta imao brejk loptu koju nije iskoristio, a zatim je tri imao Lopez u narednom gemu, ali ih je bh. teniser sve spasio i oduzeo servis Špancu u sedmom gemu. Popularni Džumi do kraja je zadržao servis i druti set dobio sa 6:4.

Na startu trećeg seta Džumhur nije iskoristio jednu brejk loptu, a zatim je u drugom gemu spasio tri. Čak četiri brejk lopte bh. teniser je imao u petom gemu, no nije nijednu iskoristio. Iako je u nastavku imao nekoliko neiznuđenih grešaka u bitnim momentima, naš teniser je to mirno podnio.

U jedanaestom gemu trećeg seta došao je do tri vezane brejk lopte, a odmah je prvu iskoristio i poveo sa 6:5. U narednom gemu odservirao je za 7:5 i tako nakon preokreta dobio meč sa 2:1.

(scsport.ba) 

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android