Članak

Nastavlja se Premijer liga: Željezničar očekuje teško gostovanje u Tuzli

Trener Željezničara Amar Osim očekuje tešku utakmicu

(Patria) - Nastavlja se Premijer liga BiH, a danas nogometaši Željezničara u Tuzli se sastaju sa Slobodom u meču 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. U prošlom kolu Željezniar je pobijedio Mladost iz Doboj Kaknja i na taj način prekinuli seriju od šest poraza.  U Tuzli žele doći do nova tri boda i na taj način zaključiti ovaj dio sezone, te zauzeti što bolju poziciju uoči posljednjih 11 kola.

Trener Željezničara Amar Osim očekuje tešku utakmicu i podsjeća na njihov prvi duel u ovoj sezoni u kojem je Željezničar, kako kaže, bio inferioran.

- Igramo protiv odlične ekipe koja je ozbiljna, koja je pokazala neke stvari u prvoj utakmici i ako ih ne ispravimo nemamo šta tražiti. Gubili smo kasnije utakmice u kojima smo bili i bolji, ali u toj smo bili inferiorni. To je ono što nas brine ali i daje razlog da se drugačije ponašamo - kazao je Osim.

Osim ovog para sastaju se i Mladost Doboj Kakanj-Zrinjski, Radnik-Zvijezda 09, Čelik-GOŠK i Krupa-Tuzla City. U nedjelju posljednji susret 22. kola Premijer lige odigrat će Široki Brijeg i Sarajevo.
 

#Sport