Članak

EYOF 2019: Takmičari u biatlonu i skijaškom trčanju pripremaju se na Igmanu

Dobra vijest je da nema povreda, a pripreme teku po planu.

SARAJEVO, ISTOČNO SARAJEVO, (Patria) - Deset takmičara predstavljat će BiH na EYOF-u u disciplinama skijaško trčanje i biatlon, a borilišta su na Igmanu (skijaško trčanje) i Jahorini (biatlon). U skijaškom trčanju takmičit će se četiri mladića, a trener Goran Santrač otkriva da se upravo pripremaju na Igmanu.

- Finalne pripreme obavit ćemo od utorka 4. do subote 9. februara na Igmanu i da se upoznamo sa stazom gdje će biti održano takmičenje s obzirom da je mijenjana - kazao je Santrač za Patriju.

Dobra vijest je da nema povreda, a pripreme teku po planu. Santrač navodi i da svi takmičari imaju iskustvo u međunarodnim trkama tako da nema mjesta nervozi i uzbuđenju. 

- Jedino šta može biti jer je prvi put takvo jedno veliko takmičenje pred domaćom publikom pa možda malo uzbuđenja zbog toga – kaže Santrač.

Kaže da je iluzionistički govoriti o medaljama s obzirom na konkurenciju i takmičare koji su već osvajali juniorske medalje, ali da je EYOF prilika za FIS bodove za bh. takmičare. 

BiH će u ove dvije discipline predstavljati: Marija Jokić (2002), Anđela Samardžija (2002), Andrija Jugović (2001), Luka Vrećo (2001), Aleksa Vuković (2002), Predrag Pantić (2002), Uroš Lalović (2002), Davor Škipina (2002), Nikola Gavrilović (2002) i Đorđe Santrač (2002). 

Osim Santrača ekipu spremaju treneri Goran Mumović, Bojan Minić i Dragan Jeftović. 

#Sport