Članak

Na Grbavici u funkciji novi savremeni elektronski sistem očitavanja ulaznica

Od utakmice sa Čelikom na ulaznicama će biti odštampan sektor i ulaz, te se navijači moraju pridržavati tačnom ulazu koji piše na ulaznice.

SARAJEVO, (Patria) - Prodaja ulaznica za susret 13. kola BHT Premijer lige BiH između FK Željezničar i NK Čelik, počinje u petak u 9:30, a pred ovu utakmicu prvi put će na Grbavici biti korišten novi sistem očitavanja ulaznica.

Prodaja će se vršiti od 9:30 sati do početka utakmice. Cijene ulaznica iznosit će 5 KM za tribinu Jug, 10 KM za tribinu Istok, 8 KM za tribinu Sjever, 20 KM za tribinu Zapad A. U prodaji su i dječije ulaznice po cijeni od 3 KM za tribinu Istok i 3 KM za tribinu Sjever.

Savremeni sistem ulaza, koji podrazumijeva elektronsku kontrolu ulaznica, bit će prvi put u funkciji na sutrašnjoj utakmici, a radovi će biti okončani danas. Prilikom ulaska potrebno je da navijači skeniraju bar kod sa ulaznice, a ulaz će se nakon toga otvoriti.

Od utakmice sa Čelikom na ulaznicama će biti odštampan sektor i ulaz, te se navijači moraju pridržavati tačnom ulazu koji piše na ulaznice.

Naprimjer, ulaznica za sjevernu tribinu na kojoj stoji ULAZ 3, moći će biti skenirana samo na ULAZ 3. Vlasnici sezonskih i dječijih ulaznica će moći ući na svaki ulaz.

Na stadionu će biti otvorena četiri ulaza za Sjever, šest ulaza za Jug, dva ulaza za Istok, te jedan ulaz na Zapad.

#Sport