Članak

Na društvenim mrežama osude nakon Vučićeve posjete mjestu ubistva Olivera Ivanovića

Ivanović je ubijen 16. janaura 2018. godine, ali počinioci još uvijek nisu pronađeni. Sahranjen je na Novom groblju u Beogradu.

(Patria) - Brojne osude na društvenim mrežama nakon što je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić posjetio mjesto ubistva Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici u nedjelju.

Vučić je grob Ivanovića posjetio zajedno sa suprugom ubijenog lidera kosovskih Srba Milenom Ivanović, što je izazvalo dodatne reakcije.

Opozicija u Srbiji ranije je optužila da iza ubistva Ivanovića stoji upravo režim Aleksandra Vučića, jer se Ivanović zalagao za stabilizaciju odnosa između Srba i Albanaca, pa je i njegova posjeta mjestu ubistva Ivanovića ocijenjena kao licemjerna.

 „Žena Olivera Ivanovića došla je na mesto ubistva supruga sa predsjednikom Srbije! Da, žalosno je to što je Vučić predsjednik. Ali to je izbor srpskog naroda“, piše korisnica Twittera Marija.

„Supruga Olivera Ivanoviċa na mitingu. Nemam komentar, niti mogu razumjeti. Možda neko i može...“, piše Snežana.

Sama supruga Olivera Ivanovića izjavila je nakon ubistva njenog supruga da se zna ko je i šta uradio i da se "ovo neće dobro završiti", ali nije otkrivala više detalja. Na društvenim mrežama brojne kritike upravo i na njen račun, jer se pridružila Vučiću i njegovoj pratnji.

Predsjednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković pitao je nedavno predsjednika Vučića zašto poslije sedam mjeseci od ubistva lidera Građanske inicijative „Srbija demokratija pravda“ Olivera Ivanovića nisu poznate njegove ubice i da li je možda razlog to što poznaje počinioce ili nalogodavce.

„Svi signali govore da su atentatori na Olivera Ivanovića za manje od pola sata bili van Kosova, dakle u Srbiji, a moguće i van Srbije“, optužio je ranije kosovski advokat Azem Vllasi.

Ivanović je ubijen 16. janaura 2018. godine, ali počinioci još uvijek nisu pronađeni. Sahranjen je na Novom groblju u Beogradu.

#Region