Članak

Atletico bolji od Želje: Juniori Plavih uzdignute glave okončali nastup u LP

Juniori Željezničara nisu se uspjeli plasirati među 16 najboljih ekipa Evrope nakon što su play offu Omladinske Lige prvaka poraženi od Atletico Madrida sa 1:3.

Juniori Željezničara nisu se uspjeli plasirati među 16 najboljih ekipa Evrope nakon što su play offu Omladinske Lige prvaka poraženi od Atletico Madrida sa 1:3.

Oko 7.500 navijača na Grbavici moglo je uživati u lijepoj fudbalskoj predstavi bez obzira na nepogodne vremenske uslove. Izabranici Omera Joldića su pružili dobru partiju i pokazali su da su dostojan protivnik slavnog madridskog kluba čiji su se juniori u ovoj utakmici pokazali kao bolja ekipa.

Riječi kapitena Amira Velića da juniori Plavih na terenu neće pokazati svoj respekt su se potvrdile već na samom početku utakmice. Domaći su u susret ušli agresivnije, borbeno i srčano, a do gola su stigli u devetoj minuti. Sa lijeve strane ubacio je Denis Žerić, lopta je na drugoj strani nekako došla do Eldara Šehića koji je loptu ispod ruku golmana Alexa Dos Santosa plasirao u mrežu.

Nakon vodećeg pogotka Željezničara igra se preselila na sredinu terena, a gosti iz Madrida su postajali sve opasniji pa je Filip Dujmović nekoliko puta morao intervenisati. Dobru šansu za izjednačenje Atletico je propustio u 20. minuti kada je lopta pogodila prečku gola domaćih.

Jorgandžije su izjednačile u 27. minuti, lopta je spretno došla do Giovannija Navarra koji je izašao sam pred Dujmovića, domaći golman brani njegov šut, ali se lopta sretno odbija do Garcesa Morena koji sa nekoliko metara pogađa za 1:1.

(sportske.ba)

#Sport