Članak

Tajne službe na nogama: ISIL planira atentat na kraljicu Elizabetu II

Čim je čula za prijetnju atentatom, kraljica Elizabeta II se navodno zainatila i ne pada joj na pamet odustati od sudjelovanja u proslavi ratne pobjede i odavanja počasti palim borcima. Službeno, Buck

Britanija će sljedeći vikend organizirati svečanost povodom 70 godina od okončanja Drugoga svjetskog rata, a Mail on Sunday piše da je tamošnja policija u velikoj utrci s vremenom kako bi osujetila provedbu navodnog plana Islamske države da u subotu tokom ceremonije izvede atentat na kraljicu Elizabetu II, prenosi novinska agencija Patria.

Kako tvrdi taj tabloid, na noge su dignuti policija i MI5, koji nastoje učiniti sve ne bi li spriječili britanske pripadnike ISIL-a da, prema naredbi svojih zapovjednika iz centrale Islamske države u Siriji, smaknu kraljicu aktivirajući improviziranu eksplozivnu napravu u ekspres loncu, sličnu onoj koja je izazvala krvoproliće i haos na Bostonskom maratonu.

Proslava 70. godišnjice pobjede nad Japanom bit će organizirana u samom centru Londona, a na njoj se očekuje veći broj građana i visokih zvanica. Dođe li do napada o kojemu piše Mail on Sunday, bio bi to pravi teroristički 'spektakl' i dokaz da su lokalni ekstremisti doista u stanju posijati haos u Britaniji i njenoj prijestolnici.

Pozivajući se na neimenovane izvore, list navodi da su sigurnosne službe užurbano počele revidirati svoje planove osiguranja ceremonije nakon što su nedavno otkrile vrlo konkretnu prijetnju usmjerenu prema samoj kraljici te princu Charlesu i drugim članovima kraljevske porodice, koji bi također trebali biti na subotnjoj ceremoniji.

Čim je čula za prijetnju atentatom, kraljica Elizabeta II se navodno zainatila i ne pada joj na pamet odustati od sudjelovanja u proslavi ratne pobjede i odavanja počasti palim borcima. Službeno, Buckinghamska palata je bez komentara. Unatoč otkrivenoj prijetnji, zasad nema uhapšenih, piše Jutarnji.hr. 

#Svijet