Članak

ŠTA KAJGANIĆ NAMEĆE Niko više ne smije reći da će braniti državu, dok nam UZP politika i separatisti drže pridike!?

No, na noge ustanu svi ako Bakir Izetbegović kaže da smo se prebrojali,

Piše: A. Čorbo-Zećo


Poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović može biti prijavljen istražnim organima zbog svoje izjave "zemlju treba braniti oružjem, ako institucije BiH padnu", rečeno je u Tužilaštvu BiH.
Da prevedemo glavnog tužioca BiH Milanka Kajganića, a i njegovog supervizora Halila Lagumdžiju iz VSTV-a - NIKO VIŠE NE SMIJE REĆI DA ĆE BRANITI DRŽAVU!

Ovaj zaključak nametnuo se sam, jer rušioci ove zemlje prije svih Milorad Dodik i Dragan Čović mogu da pričaju šta žele, a i čine šta žele bez ikakvih posljedica. Rade protuustavno, ne poštuju odluke Ustavnog suda, ne poštuju odluke visokog predstavnika, ali bez ikakvih posljedica.

No, na noge ustanu svi ako Bakir Izetbegović kaže da smo se prebrojali, ako reis poruči da ćemo braniti institucije Bosne i Hercegovine, a ništa dostojanstvenije nema od izjave da će neko braniti institucije države. Pogledajte Ukrajinu i ukrajinsku borbu! Pogledajte Bosnu i Hercegovinu od '92 do '95 – čisti put istine i konačne slobode. 

A, upravo Tužilaštvo BiH progoni branitelje države Bosne i Hercegovine pokušavajući izjednačiti strane u agresiji, a i uništiti volju za nekom eventualnom budućom borbom. Naravno, sve pod budnim okom međunarodne zajednice. Zajednice koja formalno rušitelje BiH stavlja na crne liste, a suštinski stoji i podržava politike onih koji decenijama pokušavaju Bosnu i Hercegovinu učiniti državnom zajednicom.

I sada bismo trebali šutjeti, i to nakon što Tužilaštvo BiH najavljuje i poziva da se reis Kavazović prijavi zbog 'ratnohuškačkih poruka', a ne procesuira one koji svojim djelima nikada rat nisu ni obustavili, samo su iz oružane borbe uveli BiH u specijalni rat.

I dijelom tog specijalnog rata je i imenovanje Milanka Kajganića, bliskog Miloradu Dodiku, koji radi po nalogu Srbije i Republike srpske podižući optužnice napisane u Beogradu. Ko ne vjeruje nek pročita optužnicu u slučaju Dobrovoljačka, pisanu na ekavici. A, vidim da se po društvenim mrežama pitaju zašto malo slovo 's' u imenu Republika srpska, e pa zato jer Rs nije država i nikada neće biti, već administrativna jedinica države Bosne i Hercegovine, a pravopis je neumoljivo precizan i jasan! 

Kajganić nije spreman ni podići optužnicu za negiranje genocida, jer kaže nema dovoljno sudske prakse, jer se mora dokazati da je negiranje genocida izazvalo neko krivično djelo!? 
Ali, čini se spreman je podići optužnicu protiv reisa Kavazovića!?

- Moramo pokazati da smo na sve načine spremni da branimo institucije BiH, a ako one padnu, a imali smo to 1992. godine, moramo biti spremni braniti ovu zemlju i oružjem - rekao je Kavazović.
Iz ove izjave samo oni koji ruše institucije BiH mogu iščitati najavu rata! Da ne ruše institucije Bosne i Hercegovine ne bi se pribojavali oružanog sukoba, a nema zemlje na svijetu da bi rušenje institucija prošlo mirno!

Hoću reći da Kajganić radi protiv onih koji ruše ustavni poredak BiH, ne bi reis Kavazović morao potencirati priču u kojoj navodi da ćemo braniti institucije BiH svim sredstvima. No, takva reakcija tužioca uvijek izostaje, pa Čovićeve najave 'nemirima na jugu' završe nametanjem Izbornog zakona BiH po njegovim željama, pa obilježavanje neustavnog 9. januara završi smirivanjem Dodika na način da ga se skoro moli da poštuje zakone zemlje u kojoj živi, dok nam Wagner grupa paradira Sarajevom, ali koga to briga, samo nek se odobrovolje!?

Najava da ćemo braniti institucije BiH svim sredstvima završi opštom halabukom i nekim nametanjima da se to ne smije izgovoriti!? 

Otužna je slika koju danas živimo, dok nam Kajganić servira dvostruke aršine svog neprincipijelnog rada, i dok VSTV na sve to šuti! 

Skandalozno u cijeloj ovoj priči i hajci na Kavazovića je samo činjenica da nam udruženje HNS koje baštini UZP-ovsku politiku i predstavnici separatističke politike entiteta Republika srpska drže pridike o moralnosti i dopustivosti u obraćanjima, a potpomognuti predstavnicima međunarodne zajednice za koju sam sve svjesnija da misli jednako kao i Viktor Orban - kako integrirati BiH zemlju sa dva miliona muslimana!

#BiH #TužilaštvoBiH #HuseinEf.Kavazović #AminaČorboZećo #MilankoKajganic