Članak

OČAJNA FORMA

Zmajići na Grbavici izgubili od Kipra: U kvalifikacijama za Euro osvojili svega tri boda

Kako smo počeli kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2025., tako smo i ih završili - porazom.

(Patria) - Kako smo počeli kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2025., tako smo i ih završili - porazom.

Mlada fudbalska reprezentacija BiH poražena je danas na Grbavici od Kipra rezultatom 1:3 u meču posljednjeg kola kvalifikacija za Euro, piše Faktor.ba.

Bitku za plasman na završnu smotru najboljih reprezentacija Starog kontinenta počeli smo 7. septembra 2023. porazom od Slovenije na Grbavici, a na istom mjestu godinu i mjesec poslije izgubili i od Kiprana.

Na kraju, poslije osam utakmica osvojili smo posljednje mjesto u Grupi H sa samo tri boda (u gostima savladali dašanjeg protivnika).

Ovo su jedne od najlošijih kvalifikacija u historiji mlade reprezentacije. Igre i rezutati su signal za paljenje crvenog alarma. Ako već nije kasno...

Što se tiče današnjeg meča, poveli smo u 44. minuti golom Buljubašića. No, prednost nismo uspjeli sačuvati do odlaska na odmor jer je Koutsakos u drugoj minuti sudijske nadoknade izjednačio na 1:1.

Tek što se krenulo s igrom u drugom poluvremenu gosti stižu do preokreta.

U 79. sekundi drugog dijela Satsias pogađa za 1:2, a isti igrač je u 68. minuti postavio konačnih 1:3. U oba slučaja kardinalne greške napravila je naša zadnja linija.

Do kraja smo ostali i s igračem manje kada je Bristrić u 79. minuti dobio crveni karton.

Tablice omogućuje Sofascore

#euro2025 #Fudbal #KvalifikacijeZaEURO2020 #sport #Zmajići