Članak

NAKON POVLAČENJA

Smajić: Stvarna namjera ipak bila usvajanje zakona, a ne samo politička (zlo)upotreba parlamentarne procedure!

(Patria) - Džemal Smajić, delegat (SBiH) u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine komentarisao je navode da je nakon više mjeseci iz parlamentarne procedure povučen Zakon o Ustavnom sudu BiH.

“Drago mi je da je delegat SDS-a u Domu naroda Bosne i Hercegovine Želimir Nešković povukao iz procedure sporni i neustavni Zakon o Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine.

Kao što je poznato javnosti upravo sam to predlagao sve vrijeme od kada postoji ovaj problem, jer je to najjednostavnije rješenje. U tom smislu, iako je nepotrebno potrošeno osam mjeseci, potez Neškovića će makar na kraju olakšati okončanje ove bitke za očuvanje ustavnopravnog poretka BiH. Na tu temu sam nekoliko puta direktno s njim razgovarao i konačno je povukao koristan potez“, kazao je Smajić.

Napominje i da je povlačenje zakona došlo nakon izjave Dragana Čovića koji je izrazio spremnost da zaustavi izglasavanje spornog zakona od strane delegata HDZ-a, čime je smatra Smajić, Nešković pokazao da je stvarna namjera ipak bila usvajanje zakona, a ne samo politička (zlo)upotreba parlamentarne procedure.

„Jedino od koga građani nisu dobili javna uvjeravanja kroz cijeli proces, jesu Naša stranka i SDP i to treba da se pamti“, potcrtao je Smajić.

#Bosna #Čović #DžemalSmajić #HDZ #Hercegovina #NašaStranka #SDP #SDS #ŽelimirNešković #BiH