Članak

NOGOMET

Preokret u posljednjih pola sata susreta: Borac savladao Velež

(Patria) - Utakmica između Borca i Veleža, koja se igrala kao nadoknada za 1. kolo WWin lige Bosne i Hercegovine, završena je rezultatom 2:1 u korist domaćina.

Nakon što je prvo poluvrijeme završeno bez pogodaka, nešto više uzbuđenja bilo je u nastavku utakmice.

Tri minute nakon početka drugog poluvremena Velež je napravio sjajnu akciju preko Mlinarića i Oreča. Mlinarić ostavlja loptu Oreču, ali on šutira preko gola.

U 50’ minuti prilika za Borac da stigne do vodstva. Herrera je pokuša s vrha kaznenog prostora, ali golman Rođenih sigurno hvata loptu.

Velež stiže do vodstva u 53’ minuti utakmice. Milak krade loptu Banjalučanima, zaobilazi golmana Borca i postiže prvi gol na utakmici. Borac – Velež 0:1.

Momcima Mladena Žižovića nije trebalo dugo da se ‘osvete’ Mostarcima. Već u 60' minuti dolaze do poravnanja nakon preciznog centaršuta prema Vranješu koji sigurno šalje loptu iza leđa Duke.

Velež je imao priliku da ponovno dođe u vodstvo u 63' minuti. Dosuđen je slobodan udarac za Rođene, sa nekih 20-ak metara od gola. Lauš je pokušao, ali Manojlović ipak brani.

Borac propušta odličnu priliku u 70' minuti. Hrelja je promašio prazan gol Veleža.

U narednih desetak minuta bilo je burno na klupi gostiju. Nezadovoljstvo zbog igre Rođenih odrazilo se podjelom žutih kartona za stručni štab.

Domaći stižu do prekoreta u 82' minuti kada je Ogrinec poslao loptu u mrežu Veleža.

87' minuta utakmice bila je puna šansi. Prvu je imao Okeke, koji je mogao osigurati bod za Rođene, ali nije je uspio iskoristiti. Potom je uslijedila kontra Borca, ali Vranješ ne uspijeva savladati golmana gostiju, iako je imao situaciju jedan na jedan.

Do kraja utakmice nije bilo ozbiljnijih prilika.

FK Borac 2:1 FK Velež (60' S. Vranješ, 82' S. Ogrinec; 53' A. Milak)

#Borac #Herrera #Hrelja #Lauš #Milak #Mlinarić #Ogrinec #Oreč #Velež #Vranješ #sport