Članak

BIHAMK

Stanje na putevime: Skrenuta pažnja na mjestimično jake udare vjetra, kao i na povećanu opasnost od odrona

(Patria) - U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu, a skrećemo pažnju i na mjestimično jake udare vjetra, kao i na povećanu opasnost od odrona.

Režim saobraćaja izmjenjen je na pojedinim dionicama u područjima pogođenim poplavama, klizištima i odronima. Vozače savjetujemo da prate naše informacije i izbjegavaju rizična područja. U ovakvim situacijama važno je ostati oprezan i pratiti uputstva ovlaštenih lica.

Na putevima koji vode od Jablanice prema Mostaru i od Jablanice prema Blidinju i dalje je obustavljen saobraćaj.

Alternativni pravci su: Sarajevo-Novi Travnik-Rostovo-Bugojno-Kupres-Tomislavgrad-Posušje-Mostar ili Sarajevo-Foča-Tjentište-Gacko-Mostar.

Na dionici Konjic-Jablanica mogu saobraćati putnička i teretna vozila bez prikolice, kao i teretna vozila sa prikolicom koja prevoze humanitarnu pomoć.

Otežano, jednom trakom naizmjenično, saobraća se na magistralnom putu Jablanica-Prozor.

Na putu Konjic-Borci-Ruište ima mulja na kolovozu, ali mogu saobraćati putnička, kombi i terenska vozila (otežano, jednom trakom naizmjenično).

Na regionalnom putu R-408 Drvar-Glamoč zbog oštećenja kolovoza zabranjen je saobraćaj za vozila preko 7,5 tona (alternativni pravci su u funkciji).

Zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila na regionalnom putu R-443 Kreševo–Alagići. Preporučuje se vozačima da prate upute lokalnih vlasti i koriste alternativne pravce.

#aktuelno #BIHAMK #Bosna #Hercegovina #Odroni