Članak

WWIN LIGA

Široki Brijeg i Sarajevo na Pecari bez pobjednika i pored šest golova

(Patria) - Sjajnu utakmicu u okviru 9. kola WWin lige Bosne i Hercegovine na Pecari su odigrali Široki Brijeg i Sarajevo, a na kraju pobjednika nije bilo. Konačan rezultat utakmice bio je 3:3.

No, na početku treba istaći i da su meč obilježile mnogobrojne VAR odluke te će se sigurno mnogo diskutovati o sudijskim odlukama, a prije svega zbog poništenog gola Olivere.

Prvi je zaprijetio Široki Brijeg u 4. minuti. Probao je Bagarić, ali je Rockov odbranio njegov udarac.

Nakon toga, deveta minuta donijela je penal za Široki Brijeg. Nakon duela Čelika i Bagarića reagovali su iz VAR sobe, a Petrović je nekaon gledana snimka odlučio pokazati na bijelu tačku.

Odgovornost je na sebe preuzeo Stanić, te je matirao Rockova za vodstvo domaće ekipe.

Tražili su igrači Sarajeva penal u 31. minuti jer su smatrali da je jedan igrač domaćih igrao rukom, ali se nastavilo igrati dalje.

Pred sami kraj prvog poluvremena, tačnije u 42. minuti dosuđen je penal za Sarajevo nakon što je srušen Đuričković. Loptu je uzeo Guliashvili i matirao je domaćeg golmana.

Drugo poluvrijeme donijelo je još četiri gola. Stiglo je Sarajevo do preokreta u 49. minuti utakmice.

Strijelac pogotka bio je Giorgi Guliahsvili kojem je ovo drugi pogodak u dresu Bordo tima. Gruzijac je pogodio nakon sjajnog "slaloma" kroz odbranu Širokobriježana.

Nakon drugog gola Sarajevo je bilo bolje, uspjeli su postići gol za 3:1, ali je gol naknadno poništen nakon VAR provjere zbog navodnog prekršaja u napadu od strane Renana Olivere. Mnogo će se diskutovati o ovoj sudijskoj odluci.

Imao je Oliveira u 78. minuti fenomenalnu šansu, izašao je jedan na jedan sa golmanom Tomićem, ali je golman Širokobriježana spasio njegov udarac.

Samo minut kasnije bilo je 2:2. Strijelac pogotka bio je Iličić koji je pogodio uz "pomoć" Čelika od kojeg se odbila lopta u mrežu Rockova.

Novo slavlje gostiju viđeno je u 85. minuti. Prava majstorija Đorđevića za vodstvo Sarajeva. Veznjak Bordo tima je na fenomenalan način sa lijeve strane pogodio suprotne rašlje gola Tomića. Ali treba naglasiti da je golman domaćina loše bio postavljen, pa je zatim i loše reagovao te gol ide i na njegovu dušu.

Nije slavlje igrača Sarajeva ni prestalo, a bilo je 3:3. Široki Brijeg je uspio da postigne pogodak u 86. minuti utakmice, a strijelac pogotka bio je Filip Matić nakon svega 20 sekundi na terenu. Matić je iskoristio centaršut Chinedua i pogodio za 3:3.

Sudijska nadoknada donijela je pravu dramu. Široki Brijeg tražio je pogodak jer su smatrali da je lopta prešla gol liniju nakon jednog udarca, a dugo je trajala provjera u VAR sobi.

Na kraju je donesena odluka da gola nema jer je bio prekršaj u napadu. Postiglo je i Sarajevo gol činilo se za 4:3. Turkeš je pogodio, ali VAR je donio odluku da je bio ofsajd. Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata, te su se obje ekipe morale zadovoljiti sa po jednim bodom.

#Aktuelno #ŠirokiBrijeg #Sarajevo #remi