Članak

USKOK

Uhapšene tri osobe, sve se vrti oko brutalne likvidacije u Kaštelima

(Patria) - Kako doznaje Slobodna Dalmacija, policijskom akcijom obuhvaćeno je ukupno pet osoba, od čega se dvije već od ranije nalaze u zatvoru, a troje ih je uhapšeno u jutrošnjoj akciji hrvatske policije.

Hapšenja su, prema neslužbenim informacijama, vezana za slučaj ubojstva Marija Boljata zvanog Pajkić u Kaštelima 2020. godine, odnosno za ključnog svjedoka Jozu Čabraju koji je jedini tokom suđenja čak tri puta mijenjao iskaz, a u jednom od njih je čak naveo da mu je nuđeno nešto manje od sto tisuća eura kako bi skinuo krivicu sa Tomislava Šoljića, optuženog za ubistvo Boljata.

Tek treba vidjeti jesu li članovi uhapšene kriminalne skupine utjecali i na neke druge svjedoke u istom postupku, s obzirom da je velika većina njih u sudnici prilikom davanja svojih iskaza djelovala poprilično uplašeno i zbunjeno, piše Jutarnji list.

Podsjetimo, jutros je došlo do hapšenja i provođenja hitnih dokaznih radnji kao rezultat kriminalističkog istraživanja koje po nalogu USKOK-a provodi Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

- Navedene radnje provode se na području Splitsko-dalmatinske županije u odnosu na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv pravosuđa. USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost, naveli su iz USKOK-a.

#Region #SlobodnaDalmacija #HrvatskaPolicija #MarijoBoljat #JozoČabraja #TomislavŠoljić #KriminalnaSkupina #USKOK #SplitskoDalmatinskaŽupanija #KaznenaDjela #Pravosuđe