Članak

KONJIC SUMMER FEST

Kipruto i Jevtić pobjednici Bingo konjičkog cenera, Gutić i Alagić državni prvaci

(Patria) - Pobjednik „Bingo konjičkog cenera“ na ovogodišnjem „Konjic Summer Festu“ u muškoj kategoriji je Stenly Kipruto iz Kenije. Drugo mjesto je osvojio Ivan Bubnov iz Crne Gore, a treće Uroš Gutić iz BiH. U ženskoj kategoriji prvo mjesto osvojila je Olivera Jevtić iz Srbije, drugo Emina Alagić, a treće Alma Hrnjić, obje iz BiH, objavio je radiokonjic.ba. Kipruto je 10 km istrčao za 31 minutu i 33 sekunde.

„Ovo je moja treća pobjeda u Konjicu. Volim da učestvujem i trčim ovdje, staza je izuzetno trasirana. Prvenstvo sam došla da uživam, ali jako sam zadovoljna i sa rezultatom i sa plasmanom", kazala je Jevtić.

Prvo mjesto u štafetnoj utrci „Ibis Rely Race“ osvojili su Ersan Bijedić iz Čapljine i Edina Harbinja iz Sarajeva. Drugo mjesto osvojili su Alma Alijagić iz Sarajeva i Semir Beglerović iz Mostara, a treće mjesto zauzeli su Anđela Talić i Marin Talić iz Mostara.

Dodijeljene su i nagrade najuspješnijim takmičarima na državnom i federalnom prvenstvu na 10.000 metara. Državni prvak je Uroš Gutić, a prvakinja Emina Alagić.

„Konjic Summer Fest“ održava se u sklopu manifestacije „Konjičko ljeto“ i pod pokroviteljstvom Grada Konjica. Prije početka centralnog programa prisutnim takmičarima i gostima obratio se gradonačelnik Konjica Osman Ćatić.

„Drago mi je da se ova manifestacija održava šesti put u našem gradu. Svake godine imamo sve više učesnike i ovom prilikom čestitam ljudima iz AK „Pace“ na organizaciji, a svim učesnicima želim da se ugodno osjećaju u Konjicu i da se ponovo vrate narednih godina“, rekao je gradonačelnik Ćatić.

Oko 500 takmičara u tri utrke iz 11 zemalja trčalo je Konjicem, a iz Konjica su učestvovala 52 takmičara, kazao je Mahir Mujić, direktor „Konjic Summer Festa“.

„Želim se zahvaliti svima koji su dali svoj doprinos manifestaciji. Ove godine imamo oko 1000 učesnika u šest utrka i mogu reći da je sve proteklo u najboljem redu", kazao je Mujić.

#državnoprvenstvo #Konjic #trka #sport