Članak

NOVI ŠEF STRUKE

Ćorić i Rahimić predstavili plan za FK Željezničar: Želimo red, rad i disciplinu i evropskog Želju

(Patria) - Denis Ćorić, novi trener Željezničara, i sportski direktor Elvir Rahimić predstavili su plan i program priprema Plavih za narednu sezonu.

Ćorić iza sebe ima uspješnu sezonu u Posušju, izabran je za najboljeg trenera bh. elite, a nada se da će u istom ritmu nastaviti i na Grbavici.

Večeras za 18 sati zakazan je prvi trening Želje, što će označiti i start priprema za novu sezonu.

"Nadam se da ćemo naći najbolje rješenje za Štilića i Cocalića. Ja kao trener bih volio da imam takve dvije ljudske veličine. Što se tiče plana priprema, današnjom prozivkom ulazimo u novu sezonu. Razgovaramo sa dosta igrača. Polahko pravimo ekipu, nadam se da će sve biti okej", kazao je novi trener Plavih Ćorić.

- Želim rad, red i disciplinu i jedan profesionalan odnos. Želim kao trener, sportski direktor i svi ljudi u klubu da gledamo Želju čvršćeg i hrabrijeg. Vjerujem uz dobar rad da ćemo gledati Želju dobrog. Da obećavam nešto, neću i ne želim, vrijeme će pokazati gdje će nas odvesti. Što se tiče cilja, ne želim davati bombastične izjave. Želim red, rad i disciplinu. Znamo šta je bilo prošle sezone, ne želimo da se to ponovi. Ako se sve posloži, napravit ćemo dobre stvari - poručio je Ćorić.

Rahimić je kazao da će Štiliću i Cocaliću naći mjesto gdje najbolje mogu pomoći FK Željezničar. Oni su dio nas, dio naše porodice.

"Želimo jednu stabilizaciju kluba kako u marketinškom, tako i finansijskom segmentu. Ono što se radilo prije, neće se raditi dok smo mi tu. Cilj je da vidimo evropskog Želju. Nismo zatekli dobro stanje u klubu, tu smo da ispravimo to. Dino Đurbuzović je legenda kluba, ostao je kao naš savjetnik", rekao je Rahimić.

#DenisĆorić #ElvriRahimić #FKŽeljezničar #sport #fudbal