Članak

DO SEPTEMBRA

Helikopter MUP-a Srbije za gašenje požara stacioniran u Trebinju

Helikopter s posadom MUP-a Srbije ovog će ljeta biti stacioniran u Trebinju, na jugu BiH, a bit će korišten za gašenje požara.

(Patria) - Helikopter s posadom MUP-a Srbije ovog će ljeta biti stacioniran u Trebinju, na jugu BiH, a bit će korišten za gašenje požara.

Saopšteno je to nakon današnjeg sastanka ministara unutrašnjih poslova Srbije Ivice Dačića i Rs Siniše Karana održanom u Trebinju.

Stacioniranje helikoptera je sastavni dio Memoranduma o saradnji dva ministarstva tokom turističke sezone, koji su ministri potpisali ranije tokom dana.

Saradnja je već dogovorena na takozvanom "svesrpskom saboru", održanom 8. juna.

Karan i Dačić saglasili su se da će memorandum doprinijeti operativnoj saradnji pripadnika dva ministarstva za vrijeme turističke sezone.

Dačić, koji je i potpredsjednik Vlade Srbije, najavio je da će helikopter s posadom u Trebinju biti stacioniran do septembra, uz mogućnost produžetka, ukoliko zatreba.

Dodao je da je cilj da se pomogne u sprječavanju požara na ovom području, ali ne samo u Rs, nego i u cijeloj BiH, te da slijedi niz drugih zajedničkih aktivnosti u interesu građana Rs i Srbije.

- Samo ću reći da je proteklih, recimo, pet godina do danas u Rs bilo više od 3.500 požara, od kojih gotovo trećina šumskih - rekao je Karan.

#helikopteri #Trebinje #SinišaKaran #IvicaDačić #srbija #BiH