Članak

SUKOB INTERESA

Otvoren predmet protiv Jandrokovića jer je na utakmicu vladinim avionom vodio sina

Komisija za odlučivanje o sukobu interesa jučer je otvorila predmet protiv predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića jer je na utakmicu hrvatske reprezentacije u Berlin, na koju je putovao vladinim avionom, poveo i sina.

(Patria) - Komisija za odlučivanje o sukobu interesa jučer je otvorila predmet protiv predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića jer je na utakmicu hrvatske reprezentacije u Berlin, na koju je putovao vladinim avionom, poveo i sina.

- Predmet je otvoren, a Komisija će vidjeti jesu li ispunjeni uslovi za pokretanje postupka protiv Jandrokovića - rekla je Hini predsjednica Komisije Aleksandra Jozić Ileković.

Potvrdila je da je Komisija o putovanju predsjednika Sabora i njegovog sina vladinim avionom na subotnju utakmicu Hrvatske i Španije saznala iz medija.

- Osim toga, zvali su nas i brojni novinari pa smo nakon toga odlučili otvoriti predmet - kazala je Jozić Ileković.

Iz Jandrokovićevog su ureda, pak, najavili da će se on danas u Hrvatskom saboru u izjavi za medije očitovati o predmetu koji je Komisija otvorila protiv njega.

#AleksandraJozićIleković #Berlin #GordanJandroković #Hini #HrvatskiSabor #IzjavaZaMedije #Novinari #Saboru #VladinimAvionom #region