Članak

OBAVLJEN UVIĐAJ

Detalji zločina na Vilsonovom šetalištu: Sarajkić u Kršu ispalio 16 hitaca, pozvao policiju i predao se

Okončan je uviđaj na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu, gdje je u poslijepodnevnim satima iz vatrenog oružja ubijen 39-godišnji Anel Kršo iz Sarajeva.

Foto: Patria

(Patria) - Okončan je uviđaj na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu, gdje je u poslijepodnevnim satima iz vatrenog oružja ubijen 39-godišnji Anel Kršo iz Sarajeva, piše Faktor.

Osumnjičeni za ubistvo Nihad Sarajkić (32) je uhapšen i sproveden na kriminalističku obradu u prostorije MUP-a Kantona Sarajevo.

Nakon što je u Kršu ispalio 16 hitaca, Sarajkić je sam pozvao policiju, sačekao ih i predao se.

Motivi ovog zločina još se utvrđuju. Postoje određene špekulacije da je ubijeni, koji je nedavno izašao iz zatvora, upućivao prijetnje Sarajkiću, da bi sve kulminiralo današnjom pucnjavom, međutim, to zvanično još niko nije potvrdio.

Osumnjičeni za ubistvo nepoznat je javnosti, za razliku od ubijenog Krše, koji je povratnik u činjenju krivičnih djela, iako se, nakon što je odležao kaznu za pokušaj ubistva Benjamina Delalića iz 2013. godine, zbog čega je, zajedno sa preminulim Alenom Grbom osuđen na 18 mjeseci zatvora, činilo da se povukao iz kriminalnih voda.


Ubijeni Anel Kršo (Foto: Facebook)

Njegovo ime ponovo se pojavilo prije dvije godine, kada ga je Tužilaštvo BiH, zajedno sa još dvije osobe, optužilo za krivično djelo krijumčarenje.

Tada je navedeno da je, zajedno sa saučesnicima, izbjegavajući carinske dadžbine na granici, švercovao suplemente.

Prema izjavama nekih svjedoka koji su se zadesili danas na mjestu pucnjave, navodno su Kršo i Sarajkić sjedili zajedno u kafiću, da bi se prilikom prelaska mosta preko Miljacke posvađali, a potom je Sarajkić zapucao.

Kakve su neraščišćene račune imali, pokazat će istraga.

Međutim, zabrinjavajuće je da se pucnjava dogodila na najprometnijem šetalištu u Sarajevu, gdje je svaki dan prisutan veliki broj građana, naročito djece.

#CRNAHRONIKA #Pucnjava #Sarajevo #Ubistvo #vilsonovošetalište