Članak

SUSRET U MEJDANU

Rukometaši spremni za revanš s Portugalom: Treba nam podrška navijača

Foto: Jasmin Duvnjaković/Sport1/RSBiH

(Patria) - Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine protiv Portugala sutra od 17 sati u tuzlanskom Mejdanu igra revanš-meč protiv Portugala za odlazak za Svjetsko prvenstvo 2025. godine. Naša selekcija je u prvom susretu poražena u gostima sa 19:29.

"Ono što smo razgovarali i pričali i prije meča u Portugalu, igramo protiv rivala, koji je dosta kvalitetniji u ovom trenutku i to se pokazalo na terenu. I mi radimo na sebi. Bez obzira što nam treba vremena, jer smo kratko zajedno imaju stvari koje nisu potrebne da bi se pokazale na terenu. Svjesni smo svi da nismo bili na najboljem nivou. Pokušavamo koliko je moguće u kratkom vremenu da se regenerišemo i pripremimo za meč. Nadam se da smo svi svjesni da možemo više i da ćemo dati sve od sebe da popravimo utiske iz prvog meča", kazao je selektor Damir Doborac.

Osvrnuo se i na navijače te vjeruje da su razočarani.

"Ali nekad stvari ne funkcionišu onako kako želimo, ali ponavljam da ćemo mi dati sve od sebe da sutra pokažemo drugo lice i igru koja će nas u budućnosti krasiti", kazao je Doborac.

Potom se obratio novi kapiten bh. tima Senjamin Burić.

"Čast i ponos je biti kapiten. Već dugo sam u reprezentaciji i zajedno sa starijim kolegama ćemo pomoći ovim mladim momcima da se što prije naviknu. Što se tiče utakmice, ne možemo biti zadovoljni, ali smo na nekom putu stvaranja nove reprezentacije i naravno da će trebati vremena. U novu utakmicu idemo sa pozitivnom stavom, krećemo od 0:0 i svaka pobjeda protiv ovakve ekipe će nam dati samopouzdanja za naredni period i za ostvarivanje ciljeva koje smo postavili sami sebi", kazao je Burić i dodao:

"Kao što je selektor rekao, trudimo se da pomognemo novim igračima. Pozivam navijače da nas podrže kao i dosad, ovdje u Tuzli smo se uvijek lijepo osjećali, uvijek je bila puna dvorana, tako da mislim da će biti i sutra".

Na kraju je riječ dobio Mislav Grgić, koji je u Portugalu upisao prvi nastup za naš nacionalni tim.

"Prvo moram reći da je velika čast i zadovoljstvo igrati za reprezentaciju, biti dio ove ekipe i u budućnosti ću dati sve od sebe da pokažem da zaslužujem to mjesto, da zaslužujem povjerenje selektora. I u igri ću se potruditi da budem tu za svoj tim", kazao je Grgić.

#DamirDoborac #Portugal #revanš #rukometaši #sport