Članak

OBRAĆANJE JAVNOSTI

Doborac pred meč s Portugalom: I mi imamo svoje zvijezde, svjesni su odgovornosti i dresa koji nose

(Patria) - Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine igra u četvrtak prvi meč baraža za Svjetsko prvenstvo protiv Portugala, a danas su press konferenciju održali selektor Damir Doborac i Benjamin Burić.

Iako je jasno da je Portugal veliki favorit u ovom dvomeču sigurno je da će naš tim dati maksimum da priredi iznenađenje i plasira se na Svjetsko prvenstvo.

Doborac je danas govorio o meču koji naš tim čeka već u četvrtak i to na gostovanju, dok je revanš na rasporedu nekoliko dana kasnije u Tzli.

"Što se tiče od okupljanja od 21 igrača koliko ih je bilo na spisku nažalost na trojicu nećemo moći računati, a to su Josip Perić, Luka Perić i golman Adi Ahmetašević. Umjesto njih smo pozvali golmana Bekira Čordaliju, umjesto Luke Perića tu je Amar Kendić iz Maglaja i umjesto Josipa pozvan je Milan Vukšić", rekao je Doborac.

Doborac očekuje da ekipa bude kompletirana tokom današnjeg dana, a iako je do odlaska u Portugal ostalo još malo vremena probat će se što bolje pripremiti.

"Znamo kojoj ekipi treba da se suprostavimo i ne treba trošiti riječi o tome. Ali imamo i mi svoj kvalitet, svoje zvijezde i igrače koji će sigurno nastojati da u ovom dvomeču pokažu da su zasluženo tu i da im je stalo do reprezentacije. Jedno je pričati, a drugo realizovati, ali vjerujem da su igrači svjesni odgovornosti i pozivom ovdje, a na kraju i dresa tog kojeg nose. Vjerujem da ćemo s te strane pokazati pravo lice".

Poručio je da ne bježi od toga da su Portugalci favoriti na papiru, ali da i mi imamo svoje adute.

"Sigurno da su na papiru favoriti, ali ne bježimo od toga i nećemo se lako predati. Imamo svoje adute, uskraćeni smo s vremenom da posložimo neke stvari, ali iskreno se nadam da ćemo dati maksimum što se tiče pristupa i ako oni budu bolji na kraju pružit ćemo im ruku, ali ćemo se potruditi da ne dozvolimo da se tako lako plasiraju na SP. I mi imamo ogromnu želju i zašto i mi ne bismo išli na Svjetsko prvenstvo", kaže Doborac.

Golman Benjamin Burić kazao je da su bitne utakmice pred njima.

"Vidio sam na treningu mlade momke koji odlično rade i to me mnogo raduje. Čekamo još ostale igrače da dođu da pravimo te taktičke stvari, ali ovo u uvodu što sam vidio prezadovoljan sam i raduje me ta pozitivna atmosfera", kaže Burić.

"Dvije utakmice baraža su uvijek opasne po sve, naša velika šansa je to što svi Portugal smatraju apsolutnim favoritom. Očekujem dvije tvrde utakmice, oni imaju nekoliko svjetskih igrača i morat ćemo se pripremiti za njih. Imali smo već dogovore neke šta ćemo i kako raditi i očekujem dvije teške utakmice".

Meč u Portugalu igra se u četvrtak s početkom u 20:30 sati, a revanš se igra 12. maja u Tuzli s početkom u 17 sati.

#baraž #DamirDoborac #Portugal #reprezentacija #rukomet #sport