Članak

TRI BODA

Važna pobjeda Željezničara u Gabeli

Foto: Adem Ćatić

(Patria) - Željezničar je danas došao do velika tri boda u borbi za opstanak u Gabeli. Tim Dine Đurbuzovića savladao je GOŠK s 2:1 u duelu 29. kola Wwin lige.

Ogromna tri boda donio je Željezničar iz Gabele. Plavi su odigrali jako dobar meč i na kraju zasluženo nose bodove kojima su napravili krupan korak ka opstanku u Wwin ligi. Za pobjedu je pogodio Saudijac Abdulmalik Al-Jaber.

Prvu veliku šansu propušta Željezničar. U petoj minuti Boljević ostavlja loptu usamljenom Amoahu, ovaj međutim katastrofalno prima loptu, slabo šutira i Vasilj to lagano brani.

Kazna stiže već u narednom napadu. GOŠK u šestoj minuti stiže do prednosti, a mrežu Muftića udarcem s distance zatresao je Skorup.

Imao je potom GOŠK nekoliko opasnih napada. Odbrana Željezničara je nekako uspjela čistiti opasnost, da bi Plavi potom proradili.

U 21. minuti Hiroš prijeti udarcem, pogodio je vanjski dio mreže, no već u narednoj minuti gosti iz Sarajeva dolaze do izjednačenja. Amoah ubacuje s desne strane, odbrana GOŠK-a spava, a Sulejman Krpić pogađa za 1:1.

Novu veliku šansu gosti propuštaju u 37. minuti. Hiroš je imao otvoren prostor za šut, odlučio se 'zapeti' iz prve i šutirao je pored gola.

Na odmor se odlazi rezultatom 1:1, a samo što je počelo drugo poluvrijeme gosti stižu do prednosti.

Boljević ubacuje u kazneni prostor, Amoah pokušava, njegov udarac je zaustavljen, no na pravom mjestu je Al-Jaber koji pogađa za vodstvo Željezničara od 2:1.

U 51. minuti Željo propušta nestvarnu šansu. Imali su gosti situaciju četiri na jedan, Amoah je bio sam pred golom, šutirao je, ali Batarelo to blokira i napadač Plavih po ko zna koji put ove sezone ne koristi čiste zicere.

GOŠK je očekivano krenuo nešto ofanzivnije prema golu Plavih, ali u narednih 20-ak minuta viđeno je dosta prekida igre i prave šanse su izostale.

U 73. minuti gosti nakon kornera pogađaju i prečku, a minut kasnije udarac Boljevića s distance lagano zaustavlja Vasilj.

GOŠK uglavnom nije mogao napraviti ništa konkretno u fazi napada do kraja ovog duela. Imao je domaći sastav određene pokušaje, Musulin je iz slobodnjaka prijetio u 95. minuti, no ostalo je 2:1 za tim s Grbavice koji je tako došao do tri boda i jako je blizu opstanka u Wwin ligi.

Željezničar je sada osmi s 33 osvojena boda, a opstanak bi mogli ovjeriti već u narednom kolu pred svojim navijačima kada čekaju još jednog davljenika FK Tuzla City.

GOŠK je trenutno na devetoj poziciji s 32 boda, a u narednom kolu idu u Banja Luku kod vodećeg Borca.

#FKŽeljezničar #Gabela #liga #pobjeda #sport