Članak

OV NOVI GRAD

Pokrenuta inicijativa da most na Otoci bude nazvan po ubijenom Farisu Pendeku

Naš Faris je početkom ove godine mučki i hladnokrvno ubijen, upucan je na raskrsnici na Otoci, i nakon što je prešao most, preminuo je.

(Patria) - Na sjednici Općinskog vijeća (OV) Novi Grad Sarajevo danas je pokrenuta inicijativa da se most u naselju Otoka nazove po Farisu Pendeku, mladom fudbaleru koji je svoje prve korake započeo u školi fudbala općine Novi Grad.

"Naš Faris je početkom ove godine mučki i hladnokrvno ubijen, upucan je na raskrsnici na Otoci, i nakon što je prešao most, preminuo je.

Most na Otoci simbolizuje Farisov život, stoga smatramo da ovaj most treba biti trajna opomena i uspomena na Farisa.

Faris je ostavio neizbrisiv trag svojim talentom i blagim karakterom, a njegova prerana smrt treba nas sve potaknuti da mijenjamo sebe i društvo kako bismo osigurali da se takve tragedije više ne ponavljaju.

Neka most nazvan po njemu bude trajni spomen na njegovu mladost i talent, te podsjetnik da svako dijete zaslužuje priliku ostvariti svoje snove.

Prijedlog je iznio vijećnik Mirza Memišević u ime 'Akademije fudbala Sparta', uz saglasnost porodice ubijenog.

Iskreno se nadamo da će općinske, gradske i kantonalne službe imati sluha za ovu inicijativu i da ćemo na ovom mostu ugraditi trajnu uspomenu i opomenu na našeg Farisa Pendeka.

Ovim putem bismo se još jednom zahvalili Mirzi Memiševiću koji je prepoznao bitnost ove inicijative i stavio se na raspolaganje da se ista pokrene", saopšteno je iz OV Novi Grad Sarajevo.

#BiH #FarisPendek #inicijativa #most #Otoka #sarajevo