Članak

HITNA SJEDNICA

Pauza na početku sjednice Predstavničkog doma PS BiH, predloženi i zaključci koje je ranije usvojila Narodna skupština Rs

(Patria) - Na samom početku hitne sjednice Predstavničkog doma PS BiH, šef Kluba DF Milan Dunović, zatražio je pauzu od pola sata.

Predsjedavajući Doma Nebojša Radmanović je proglasio pauzu od 20 minuta. Dunović ga je upozorio da je tražio 30 minuta, a Radmanović je kazao da je 20 dovoljno da se upoznaju sa materijalom koji je dostavljen pred sjednicu.

"Počinjemo sa radom za 20 minuta bez obzira da li će klub DF biti tu ili neće", kazao je Radmanović.

Materijal koji su zastupnici dobili su zaključci koje je većinom krajem marta usvojila Narodna skupština Rs, kojim se odbacuju odluke visokog predstavnika Christiana Schmidta, te ih proglašava ništavnim, nedozvoljenim i neobavezujućim.

U ovim zaključcima ima dio i koji se odnosi na postupanje ministra vanjskih poslova Elmedina Konakovića u Ministarskom vijeću Vijeća Evrope odnosno da mora uvažavati stav da BiH nije priznala nezavisnost Kosova. Također je ubačen i dio shodno jučerašnjem dogovoru državne koalicije iz Istočnog Sarajeva da se u parlamentarnu proceduru upute izmjene i dopune Izbornog zakona BiH.



#NebojšaRadmanović #BiH