Članak

NEPOTREBNO I NEPRIHVATLJIVO

Efendić: Vlada FBiH želi zatvoriti studentski hotel i u njega smjestiti neku novu federalnu instituciju

U općini Novi Grad Sarajevo 2014. otvoren je studentski hotel sa 96 dvokrevetnih i 36 jednokrevetnih soba.

(Patria) - U općini Novi Grad Sarajevo 2014. otvoren je studentski hotel sa 96 dvokrevetnih i 36 jednokrevetnih soba.

Nalazi se uz zgradu studentskog doma u Nedžarićima, naveo je u najnovijoj Facebook objavi načelnik sarajevske Općine Novi Grad Semir Efendić.

"Nakon sudskih postupaka vezanih za firmu koja je izgradila hotel, isti je preuzela Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom i hotel je nastavio sa radom. Zapošljava 35-40 radnika i rentabilan je.

Vlada Federacije sada planira ovaj hotel zatvoriti i od njega napraviti sjedište neke nove državne, tj. federalne institucije, nešto kao federalno tužilaštvo, kako sam razumio. Pominju i 'federalni uskok', pa mi ovo uskakanje u hotel izgleda ide i uz naziv te institucije.

Prosto je nevjerovatno da Vlada Federacije BiH nije u stanju za svoje potrebe izgraditi niti jedne kancelarije, pa se odlučuju smanjivati turističke kapacitete naše općine i glavnog grada kako bi tu smjestili svoje institucije.

Kako će od hotelskih soba koje imaju kupatila praviti kancelarije, kome se to isplati? Kako nemaju osjećaja da gase radna mjesta u privredi radnika koji sebi zarade platu, i umjesto hotela koji je bio izvor prihoda žele imati zgradu administracije koja će samo trošiti budžet, a hotel je kroz poreze taj budžet punio.

Tražimo od Vlade Federacije BiH da odustane od ove besmislene ideje kojim se smanjuje turistička ponuda i broj kreveta, smještajnih kapaciteta naše općine, a sve kako bi se udovoljilo širenju i gomilanju administracije koja je na budžetu!

Neka tu instituciju smjeste u nekoj od brojnih praznih zgrada ili neka izgrade zgradu za te potrebe, ali zatvaranje hotela je zaista nepotrebno i neprihvatljivo", poručio je Efendić.

#federalnavlada #OpćinaNoviGrad #politika #Sarajevo #SemirEfendić #VladaFederacije #BiH