Članak

ISTANBULSKI GIGANT

Fenerbahče danas donosi važnu odluku: Hoće li klub Edina Džeke istupiti iz turske lige?

Fenerbahče ozbiljno razmišlja o napuštanju turske Superlige, u kojoj se nalazi na drugom mjestu sa 79 bodova te s Galatasarayem vodi borbu za titulu.

(Patria) - Nakon haosa na derbiju Trabzonspor - Fenerbahče (2:3) u 30. kolu turskog prvenstva, koji je prije dvije sedmice zgrozio fudbalsku javnost, uprava Fenerbahčea za danas je najavila vanrednu sjednicu na kojoj će odlučiti hoće li ostati u turskoj ligi ili, pak, istupiti.

Fenerbahče ozbiljno razmišlja o napuštanju turske Superlige, u kojoj se nalazi na drugom mjestu sa 79 bodova te s Galatasarayem vodi borbu za titulu.

Predsjednik kluba Ali Koc je za turske medije otkrio da je klub spreman za drastične poteze i najavio je čak i mogućnost istupanja iz lige te eventualnu selidbu u neku od evropskih liga.

- Vrijeme je da cijeloj Turskoj pokažemo da je dosta. Nož je došao do kosti i zarezao, samo što nije otkinuo nogu. Dvije su opcije koje imamo. Prva je ne činiti ništa, a ta je i najgora, ako mene pitate.

Postoji i ekstremna opcija, a to je istupanje iz lige. Čelnici kluba će se sastati u utorak da donesu odluku o tome šta dalje.

Nemojte misliti da ćemo odluku donijeti vođeni emocijama. Zajedno ćemo kroz razgovor donijeti pravu odluku. Nije jasno šta ćemo učiniti, ali sigurno nećemo samo sjediti. Nadam se da će 2. aprila biti prekretnica ne samo za Fenerbahče, nego i za turski fudbal - kazao je Koc.

U nedjelju navečer cijela ekipa Fenera okupila se u prostorijama kluba kako bi i igrači rekli šta misle o dramatičnoj situaciji. Premda je situacija krajnje ozbiljna, izgleda da igrači ne žele napustiti Tursku.

Na sastanku koji je trajao duže od sat vremena, prisutnima su se najprije obratili predsjednik Koc i šef struke Ismail Kartal, a zatim je govorio i kapiten reprezentacije BiH i Fenerbahčea Edin Džeko.

Riječ su još dobili i zamjenici kapitena, a Džeko je poručio da su svjesni nepravde koja se čini Fenerbahčeu, ali su istakli da su ih događanja u Trabzonu dodatno ojačala i ujedinila.

Dodao je i da su spremni do kraja se boriti za sve preostale trofeje, dok je Koc nakon svega istakao kako je ponosan na igrače i njihovu reakciju na sve što se događalo u Trabzonu.

#EdinDžeko #Fenerbahce #liga #sport