Članak

KANTON KS

SDP isključio Spahića iz stranke, on nije obaviješten, ali je obradovan

(Patria) - Predsjedništvo Kantonalnog odbora SDP-a je danas na hitnoj sjednici odlučilo da iz članstva isključi donedavnog predsjednika Upravnog odbora Doma zdravlja Kantona Sarajevo Ademira Spahića.

On za Patriju kaže da je ovu vijest pročitao na portalima, i da nije obaviješten o tome, ali isto dodaje da ga je vijest obradovala.

Spahić je bivši predsjednik UO Domova zdravlja KS, a smijenjen je nakon što Skupština KS nije usvojila izvještaj o radu i finansijskom poslovanju ove javne ustanove za 2022. godinu.

Od ranije je poznato da je Spahić javno govorio kako su mu Nermin Nikšić i pojedini oko njega rekli da on ne može biti ministar zdravstva KS nakon Harisa Vranića zato što se tome, navodno, protivila Ambasada Sjedinjenih Američkih Država, a koja je navodno imala primjedbe i na Vranića zbog neregularnosti, pa i koruptivnih radnji.

Također Spahić je govorio o sumnjivim ugovorima koje je potpisivao direktor Doma zdrvalja KS Abel Baltić, koji je također podnio ostavku, ali se sumnja da mu novi UO neće prihvatiti ponuđenu ostavku.

#AbelBaltić #AdemirSpahić #DomoviZdravlja #BiH