Članak

POISTOVIJETIO SE S MVP

Konakovićevi diplomatski skandali i svađa sa Nizozemskom neće pomoći BiH na putu ka EU

(Patria) - Elmedin Konaković kao ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine narušava diplomatske odnose Bosne i Hercegovine sa Nizozemskom zbog svojih privatnih problema.

Takav zaključak može se izvući iz njegovog posljednjeg obraćanja na društvenim mrežama.

Naime, diplomatski skandal je tražiti od ambasade Nizozemske u BiH da sankcionira pisanje nizozemskih medija. Jasno je da to pokušava u BiH, čak ne krije takve ambicije, pa poručuje da će se popraviti stanje na Javnom RTV sistemu kada u menadžmentu budu sjedili ljudi koji rade onako kako politike Trojke od njih traže. Tek kada su reagirali udruženja novinara, Konaković je morao pojašnjavati šta je mislio, pa je pokušao sanirati nastalu štetu govoreći da je politika Trojke nezavisni mediji!?

I sada svoj skandal diže na viši nivo.

Konaković Bosnu i Hercegovinu svojim nepromišljenim potezima dovodi u izuzetno nezgodnu i neugodnu poziciju jer poistovjećuje svoju ličnost i probleme sa Ministarstvom vanjskih poslova BiH, pa i sa cijelom državom koja ne bi smjela da trpi zbog bilo kojeg pojedinca.


Imajući u vidu ulogu Nizozemske u procesu otvaranja pregovora Bosne i Hercegovine sa Evropskom unijom, treba znati da Konakovićevi istupi mogu dovesti do toga da Nizozemska i definitivno ne odobri otvaranje pregovora Bosni i Hercegovini sa Evropskom unijom.

Diplomatski skandali koje proizvodi ministar vanjskih poslova neće pomoći BiH na putu ka EU.

#ElmedinKonaković #EU #Nizozemska #BiH #izdvojeno