Članak

REAKCIJA

Udruženja žrtava: Političari dobiju policijsku zaštitu, a šta da rade povratnici

(Patria) - Pet udruženja žrtava oglasila su se saopćenjem za javnost u kojem osuđuju dodjelu policijske zaštite Sanji Valić.

"Skoro svaki političar, bio ministar ili poslanik, pored mnogih privilegija koje uživaju u najsiromašnijoj državi Evrope, izgovori neku besmislicu kako bi izdejstvovao još jednu privilegiju. Policijska zaštita postala je neophodnost za svakog političara u Bosni i Hercegovini, a nijedan od njih nikada nije bio napadnut niti je kad izvršen atentat još od vremena Gavrila Principa.

S druge strane, povratnici su svakodnevno izloženi napadima, ubistvima, premlaćivanjima, upravo zbog izjava političara. Za njih nema zaštite, oni su kao glineni golubovi izloženi brutalnosti političara poput Sanje Vulić, Nenada Nešića, Milorada Dodika, Sanje Vlaisavljević i mnogih drugih kojima je ova država mrzak teritorij, ali privilegije nisu.

Sram vas bilo, i vas i one koji vam dodjeljuju zaštitu, umjesto da se brinu o životima običnih ljudi", saopćeno je iz Udruženja žrtava i svjedoka genocida, Udruženje Pokret Majke enklave Srebrenica i Žepa, Udruženje Žena Podrinja, Udruženje Majke Srebrenice i Udruženje Žene Srebrenice.

#MuratTahirović #povratnici #žrtve #BiH