Članak

KAJAN OBJAVIO DOKUMENT

Federalni agromediteranski zavod Mostar ima 43 uposlenika, samo je jedan Bošnjak

Federalni agromediteranski zavod, sa sjedištem u Mostaru, u ulici Biskupa Čule 10, od ukupno 43 zaposlenih, prema nacionalnoj strukturi ima jednog Bošnjaka i 42 Hrvata, uključujući i rukovodioca te institucije.

Direktor Federalnog agromediteranskog zavoda Marko Ivanković

(Patria) - Federalni agromediteranski zavod, sa sjedištem u Mostaru, u ulici Biskupa Čule 10, od ukupno 43 zaposlenih, prema nacionalnoj strukturi ima jednog Bošnjaka i 42 Hrvata, uključujući i rukovodioca te institucije.

Naveo je to direktor Federalnog agromediteranskog zavoda Marko Ivanković u odgovoru na zastupničko pitanje koje mu je zastupnik Demokratske fronte (DF) u Parlamentu FBiH Sanel Kajan uputio 24. januara.

"Pogledajte informaciju koju sam zatražio kao zastupnik u Parlamentu. To je ono na što upozoravam sve vrijeme! Zašto ostali o ovom šute?!", naveo je Kajan na svom Facebook profilu, uz dokument odgovora koji je dobio od Ivankovića.

Podsjetimo, Kajan je u svom zastupničkom pitanju upitao koliko je institucija (ministarstava, zavoda, agencija, uprava, regulatornih tijela) Federacije Bosne i Hercegovine smješteno u Mostaru, te je zatražio i informaciju o nacionalnoj strukturi rukovodstva, službenika i zaposlenika u institucijama FBiH sa sjedištem u Mostaru.

#Bošnjaci #SanelKajan #BiH #politika