Članak

IMA LI ODGOVORNOSTI

Zid šutnje iz MUP KS i Tužilaštva KS o ubistvu 19-godišnjaka: Ubica 'najavio da će se predati'

Brutalno ubistvo dogodilo se oko ponoći sa nedjelje na ponedjeljak na frekventnoj raskrsnici u naselju Otoka.

Od ubistva 19-godišnjeg F.P. u sarajevskom naselju Otoka prošlo je 16 sati, a u MUP KS i Tužilaštvu KS zid šutnje.

Brutalno ubistvo dogodilo se oko ponoći sa nedjelje na ponedjeljak na frekventnoj raskrsnici u naselju Otoka.

Tokom jutra iz MUP KS samo potvrda informacije da se dogodilo ubistvo. O napadaču/učesnicima/saučesnicima nijedne zvanične informacije.

U Tužilaštvu KS također muk. Dežurna tužiteljica rukovodila je uviđajem, izdala potrebne naredbe, a zatim je uslijedila identifikacija i utvrđivanje svih okolnosti ubistva koje je po ko zna koji put uznemirilo građane Sarajeva.

Nije se oglasio ni ministar MUP-a Admir Katica, nema ni traga ni glasa od premijera KS Nihada Uka. Nije reagirala ni trojka koja čini vlast u KS. Nije poslala poruku ni saučešća porodici, ni poruku kojima bi umirila građane Sarajeva.

Informacije koje mediji dobijaju iz svojih izvora samo dodatno unose nemir. I porodici ubijenog mladića i građanima koji sa zebnjom prate vijesti.

Nije ovo prvo ubistvo u Sarajevu, ali niko nema pravo ponašati se kao da je ovo situacija na koju se trebamo navikavati. Jer nije normalno da se ubijaju 19-godišnjaci i da se o tome šuti.

Okolnosti pod kojima se desilo ubistvo još uvijek nisu zvanično potvrđene. Jedan mladi život je izgubljen, a ubica se, prema informacijama medija, želi predati policijskim organima.

(A. Vrabac)


#Sarajevo #ubistvo #zidšutnje #BiH